Farm Food Rawhide

Bland veterinärer har hud- och pälsproblem haft högsta prioritet under många år nu. Men den enorma ökningen av hundar med tandproblem är slående. Den viktigaste anledningen till dessa problem är ökad förekomst av plack, vilket i sin tur förorsakar tandsten, med alla negativa konsekvenser som detta medför.

Eftersom tandproblem hos hundar blir allt vanligare, är en konstruktiv metod, i kombination med regelbundna kontroller, livsviktigt. Ett exempel på en konstruktiv metod är Farm Food Rawhides tuggben.

Naturlig tandvård med Farm Food Rawhide.

Bland veterinärer har hud- och pälsproblem haft högsta prioritet under många år nu. Men den enorma ökningen av hundar med tandproblem är slående. Den viktigaste anledningen till dessa problem är ökad förekomst av plack, vilket i sin tur förorsakar tandsten, med alla negativa konsekvenser som detta medför. Eftersom tandproblem hos hundar blir allt vanligare, är en konstruktiv metod, i kombination med regelbundna kontroller, livsviktigt. Ett exempel på en konstruktiv metod är Farm Food Rawhides tuggben.

En välsmakande, hälsosam och naturlig tandborste till din hund.

Hundar har ett naturligt behov av att tugga på saker. Det gör de för att det är det enda sättet att naturligt hålla tänderna rena på. I sin naturliga miljö tuggar vargar och andra hundaktiga djur på bytets skinn och ben efter att de har ätit sig mätta. Att tugga på mjuka, sega material rengör tänderna och hjälper till att hålla tandköttet friskt. Till våra tamhundar kan man ersätta ”bytesdjurets skinn och ben” med äkta tuggprodukter från Farm Food, t.ex. Rawhide® eller Antlers®.

Vad är Rawhide?

Rawhide är torkad underhudsvävnad (det andra, starka och sega lagret) från boskapshud. Våra vita tuggben har vi importerat från Europa. De är tillverkade av djurhudar från frigående boskap som hålls för lokal köttproduktion. Eftersom produktionsföretaget är en del av ett stort slakteri kan hudarna åtskiljas mekaniskt direkt efter slakten. Det yttre, osmältbara, lagret tas bort under processen för att användas till läderproduktion. De inre, smältbara lagren av bindväv tvättas och skärs i bitar av önskad storlek. Efter att för hand ha vikts i olika former torkas de vita tuggbenen flera dagar i en ugn. En mycket viktig aspekt när det gäller våra produkter är att, tack vare den snabba processen, inga skadliga ämnen används under någon del av produktionen. På så sätt kan vi garantera rena, genuina och säkra produkter.

Farm Food Rawhide och din hund

Det är ett välkänt faktum att matrester i munnen inte bara ger dålig andedräkt, utan också förorsakar tandplack. Placken i sin tur förorsakar den fruktade tandstenen som på sikt kan bli ganska allvarlig och skada tandköttet; detta kan leda till infektioner och tandlossning. Farm Food Rawhide tuggben är fasta, hårda och helt smältbara. Tack vare salivens verkan under tuggandet frigörs naturligt kollagen, ett fiberprotein som skapas naturligt av kroppen. Kollagen har förmågan att lösa upp plack. Innan det starka materialet blir tillräckligt mjukt för att hunden ska kunna bita av småbitar, rengörs hundens tänder ordentlig av tuggandet och dess slipande verkan. Eftersom din hund måste tugga intensivt, hjälper Farm Food Rawhide också till att förebygga och bekämpa husdjursfetma. Under tuggprocessen frigörs endorfiner i hjärnan som ger en känsla av lugn, vilket får din hund att slappna av.

Därför rekommenderar vi Farm Food Rawhide.

En hund som får tugga på Farm Food Rawhide tuggben från tidig ålder kommer att bli en glad följeslagare med god andedräkt och frisk mun. (Om en äldre hund redan har utvecklat tandsten, måste den först avlägsnas om man vill uppnå samma goda effekt).

Bakgrunden till Farm Food Rawhides unika fördelar:

Farm Food Rawhide tillverkas endast av färska, godkända boskapshudar. Produktionsföretaget är en del av ett stort slakteri. Hudarna behandlas omedelbart, i motsats till många anonyma tuggprodukter.

Farm Food Rawhide är fullständigt smältbart.

 • Under tuggandet frigörs kollagen som löser upp tandplack.
 • Det kan förhindra att tandsten uppstår!

Farm Food Rawhide produceras på ett absolut rent och säkert sätt.

 • Djurhudarna har tvättats flera gånger med väteperoxid (H2O2) för att döda eventuella bakterier.
 • Det innebär att hudarna har blekts på ett säkert sätt så att man får en genuin produkt som inte luktar och som inte blir kladdig när hunden tuggar på den.
 • Under tvättprocessen bryts väteperoxiden ned fullständigt i en del vatten (H2O) och en del syre (O2).

Farm Food Rawhide innehåller inte några främmande ämnen.

 • Inga kemikalier såsom krom, arsenik eller brom används före, under eller efter produktionen av Farm Food Rawhide.
 • Vi avstår också från att använda färgämnen för att få en jämnare (vad det gäller färg) och ”snyggare” produkt.
 • Trots att (EU-godkända) färgämnen inte anses vara skadliga, tycker vi inte att det är vettigt att använda sådana ämnen (på grund av den inverkan som sådana ämnen bevisligen kan ha på barns beteenden).
 • Farm Food Rawhide tillverkas enligt HACCP-direktiven.

Farm Food Rawhide är icke-allergiframkallande!

 • Sammanfattningsvis: ovan nämnda fakta garanterar att inga allergiska reaktioner uppstår när Farm Food Rawhide används. Detta i kontrast till många andra, anonyma tuggleksaker.
 • Det är ett välkänt faktum att många “matallergier” förorsakas av orena, namnlösa tuggprodukter. Farm Food Rawhide kan i de flesta fall ges till hundar som lider av matallergier (om det inte gäller en allergi som har bevisat sig gälla nötkött).

Farm Food Rawhide är i sin sort en högkvalitativ produkt.

 • Hudarna har inte sträckts ut eller blåsts upp för att få produkterna att se större ut.
 • Tack vare hudarnas tjocklek räcker de längre.
 • Tack vare hudarnas tjocklek är Farm Food Rawhide tyngre än de flesta jämförbara produkter av råläder.

Farm Food Rawhide är en naturlig produkt, tillverkad för hand.

 • Det kan leda till att de individuella tuggbenen ser lite olika ut.
 • Eftersom alla skinn torkar lite olika, kan vissa ben ha ljusare eller mörkare färg.

Farm Food Rawhide är välsmakande, nyttigt, hälsosamt och roligt för din hund.

 • Farm Food Rawhide, 100 % äkta Rawhide®!
 • Helt smältbar
 • 100 % ren och genuin
 • Inga skadliga främmande ämnen
 • Inga kemiska antioxidationsmedel, färgämnen eller smakämnen
 • Hudarna produceras och tvättas direkt, vilket ger rena, genuina och säkra produkter!
 • Rent, tjockt råläder från nötboskap, för mer tugg-glädje!
 • Icke-allergiframkallande och inga allergiska reaktioner i din hund
 • En fest för din hunds tänder
 • En genuin och kraftig kvalitetsprodukt

Dagligt rekommenderat intag

Nedan ser du vilken mängd vi rekommenderar för din hunds ålder och vikt, grundat på 4 utfodringar. Utfodra utifrån vad du ser. Avvik inte med mer än 25 % från dessa mängder.

gram
gram
Svenska
Stänga
Din webbläsare är inte längre den här tiden!

Uppdatera din webbläsare för att fullt ut njuta av denna webbplats (och många andra)Uppdatera nu!

×