Varför bitar och färskt kött

Varför ska man ge helt färskt kött utöver Farm Food HE?

En hälsosam tarmflora är en av de viktigaste grunderna för att din hund ska vara helt friskt. Om tarmfloran är ur balans eller för bristfällig kommer din hund att få problem med hälsan. Problem med hud, päls, tarmar eller allergier har ofta sitt ursprung i att tarmfloran är störd. Av denna anledning har vi redan från början (och som första punkt) gett rådet att ge färskt kött tillsammans med vårt torrfoder, för att optimera tarmfloran.

 

Vi ser ofta att diarré och andra tarmproblem (inte bara bland valpar) orsakas av dålig tarmflora. Vi talar om dålig tarmflora om det finns för få olika slags bakteriekulturer i tarmarna. Om detta är fallet bryts inte födan ner ordentligt, vilket leder till att maten ruttnar och jäser i tjocktarmen. Detta medför diarré och hunden fastnar i en ond cirkel som är svår att ta sig ur utan att angripa problemet den naturliga vägen.

Allt hundfoder (inklusive konserverat och ångkokt foder) genomgår en viss mängd upphettning under produktionen. På så sätt försvinner enzymer och bakterier som finns i ingredienserna. Även om detta inte har bevisats med vetenskapliga metoder, säger vår erfarenhet att dessa enzymer och bakterier som går förlorade är nödvändiga för att bygga upp och upprätthålla en hälsosam tarmflora.

Av denna anledning rekommenderar vi att man använder Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete (baserad på grön, otvättad/smutsig vom från nöt) de dagar hunden äter färskt kött. Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete innehåller alla bakterier och enzymer som behövs för att bygga upp och upprätthålla en hälsosam tarmflora hos din hund. Som du säkert förstår ska Farm Food Fresh tinas till rumstemperatur och serveras i rått tillstånd för att ge önskad effekt. Tillagning, uppvärmning eller tining i mikrovågsugn är inte bra, eftersom bakterier och enzymer då förstörs.

Under och efter en antibiotikakur och tarminfektion är det dessutom viktigt att ge hunden Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete i några dagar. Tarmfloran kan då återhämta sig på ett naturligt sätt. Det är också viktigt att ge extra vitamin B komplex under behandlingen med antibiotika och upp till 7 dagar efter behandlingen.

Istället för att ge Farm Food Fresh färskt kött vissa dagar kan du få samma effekt genom att ge en liten mängd Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete varje dag, blandat med pellets. Våra små korvar passar utmärkt till detta. Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete och Farm Food Fresh Beef Complete är av naturen mycket lämpliga som dagligt foder för din hund och de finns i större behållare och korvar.

50 gram Farm Food HE motsvarar ca 100 gram Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete.

(Läs även vår längre artikel där vi i detalj går in på frågor angående tarmfloran).

Farm Food Färskt produkter