Varför Farm Food HE?

Farm Food HE: pressat, naturligt hundfoder sedan 1982.

Innehåller inga kemiska antioxidanter, konserveringsmedel, färg-, doft- eller smakämnen.

Tack vare råvarornas höga renhet behövs inga tillsatser av kemiska antioxidanter och konserveringsmedel i Farm Food HE. Det innebär dock att Farm Food HE har begränsad hållbarhet (ca 6 månader efter tillverkning). Eftersom fodret inte innehåller några konserveringsmedel är det viktigt att det kan “andas” så att inget mögel eller dylikt kan uppstå.

Det betyder att Farm Food HE inte ska förvaras lufttätt i burkar eller andra förvaringsutrymmen där syre inte kan komma till!

Farm Food Fresh innehåller inga konsistensgivare.

Konsistensgivare tillsätts ofta för att skapa hårdare bitar. En nackdel med konsistensgivare är att de binder vissa spårämnen i tarmkanalen så att de inte kan tas upp av kroppen. På så sätt kan en obalans uppstå i näringen, vilken på sikt har en mycket negativ effekt på hundarnas hälsa. Om man inte använder konsistensgivare kan fodret blir lite smuligare. Men det accepterar vi gärna, för det handlar ju om våra hundars hälsa!

Farm Food HE är inte extruderat.

Farm Food HE är pressat. För att förhindra att värdefulla näringsämnen såsom protein och fett skadas eller att vitaminer går till spillo extruderas inte Farm Food HE, utan kallpressas. De ingredienser som måste kokas för att kunna tas om smältas i magen (spannmål) ”öppnas” i förväg innan de arbetas in i fodret.

Hundarna blir gladare och jämnare i humöret.

Allt oftare får vi höra att hundar som byter till Farm Food HE får mer energi och blir gladare. Det beror på de högvärdiga och rena råvaror som vi använder. Eftersom vi i första hand använder oss av högvärdigt (holländskt) nötköttsprotein och hemoglobinpulver behövs en proteinfraktion på 24 % för att (mer än nog) täcka behovet av aminosyror. På så sätt uppstår färre avfallsämnen vid matsmältningen, vilket i sin tur leder till att levern inte belastas lika hårt.

Det faktum att vi inte använder färg-, doft- och smakämnen eller kemiska antioxidanter, konsistensgivare och konserveringsmedel i Farm Food HE bidrar antagligen också till en stabiliserande och positiv effekt på hundarnas karaktär.

Hundarna blir robustare och muskulösare.

Hunddjur är av naturen köttätare. När Farm Food HE utvecklades tog vi hänsyn till hundarnas naturliga matvanor. Därför använder vi nötkött och hemoglobinpulver som proteinkälla i Farm Food HE. Aminosyremönstret i nötkött överensstämmer nämligen bäst med hundarnas naturliga kroppsbyggnad. På så sätt får hundarna stadigare och hårdare muskler.

Farm Food Fresh innehåller inte kyckling eller annat fågelkött.

Eftersom tillgängligt kyckling- och annat fågelkött kommer från djur som slaktats när tillväxten nått sin höjdpunkt (slaktkycklingar 5-6 veckor gamla) innehåller skrovet mycket naturliga tillväxthormoner. (dessa naturliga tillväxthormoner produceras i kycklingens hypofys). Dessutom innehåller brosket mycket prolin, en så kallad ”aminosyra” som påverkar de äkta aminosyrorna negativt (prolin är en antagonist).

Vår erfarenhet är att en kombination av dessa faktorer påverkar hundarnas hälsa negativt. Framförallt unga hundars tillväxt och äldre hundars fruktbarhet verkar lida av de naturliga tillväxthormonerna. Om kött från fullvuxna höns (som slaktas när de inte längre lägger tillräckligt med ägg) uppstår inte denna negativa effekt, eller i vart fall mycket mindre.

Unga hundar växer i jämnare takt.

Om valpar får Farm Food HE från början, i kombination med Farm Food Fresh Oxmage & Hjärta Komplett, växer de jämnare, utan växtspurter och växtvärk. Denna jämna tillväxt innebär att skelettet utvecklas bättre och att hundens senor och ledband kan växa till i ett jämnt tempo i förhållande till skelettet, vilket gör dem mycket stabilare.

Uppfödare som använder vårt foder bekräftar att hundarna alltid är ”i balans” under tillväxten. Det är också anmärkningsvärt att hundarna verkar växa långsammare i jämförelse med valpar ur samma kull som får annat foder, men att de som vuxna är lika stora. Detta är speciellt iögonenfallande när det gäller stora raser.

Pälsen blir bättre och fylligare.

I Farm Food HE används rena nötkötsfetter, som inte hettas upp mer än till 90 °C, (och som kompletterat med lecitin och kallpressad linfröolja eller skotsk laxolja för extra omega 3- och 6-fettsyror) vilket belastar ämnesomsättningen mindre. Det faktum att Farm Food HE inte är extruderat, utan kallpressat, bidrar också till hudens och pälsens kvalitet.

Dessa fakta, tillsammans med den högvärdiga kvaliteten på proteinet och avsaknaden av konsistensgivare, kemiska antioxidanter och konserveringsmedel leder till att hud- och pälsproblem som beror på hundens kost löses, och att pälsens färg och struktur blir som den ska vara!

Äldre hundar blir som ”unga på nytt”.

Påfallande många Farm Food HE-kunder rapporterar att äldre hundar blivit livligare och gladare av fodret än hundar i samma ålder som får annan mat.

Vi hör också ofta av hundälskare att deras hundar “blivit som unga på nytt” efter att de bytt till Farm Food HE-foder. Detta kan helt och hållet tillskrivas Farm Food HE:s unika sammansättning och höga renhet som dessutom förblir helt intakt eftersom fodret inte extruderas utan kallpressas.

Farm Food HE ger sund avföring.

Hundar som får Farm Food HE att äta har i allmänhet mycket bra avföring. Inga färgstarka blöta högar utan fina mörka lortar. I jämförelse med andra hundlortar är lortarna från hundar som utfodras med Farm Food HE mycket mörka i färgen. Det beror helt och hållet på att fodret är så lättsmält.

Eftersom Farm Food HE innehåller mycket energi per kilo kan smältas till mer än 86 % är mängden avföring, efter tillvänjning, relativt liten. Avföringen har dock en sådan fuktmängd att hundarna inte behöver trycka på hårt. Avföringens konsistens ser till att analkörtlarna också ”masseras” under tömningen.

Farm Food HE är till för alla hundar i alla åldrar.

Eftersom hundar i olika ålder och under olika omständigheter inte behöver annat foder, utan bara mer eller mindre av ett, biologiskt balanserat, foder, kan du ge alla dina hundar, från valpar till äldre djur, samma sort; Farm Food HE. Om din hund har glutenallergi, finns det en speciell produkt utan (vete)gluten med för övrigt samma analys.

För valpar av små raser finns Farm Food HE “Mini” – exakt samma sammansättning som det vanliga fodret, men med lite mindre bitar (6 mm) vilket gör det lättare att äta för valpar eller små hundraser.

Farm Food HE, en god källa till prebiotika.

Farm Food HE har försetts med prebiotika i form av inulin; ett olösligt socker (polysackarid) som utvinns från bland annat cikoriarot. Farm Food HE är därför ett utmärkt sätt att förse tarmflorans goda bakterier med extra näring.

Farm Food HE kan utmärkt kombineras och blandas med Farm Food Fresh “Komplett”. Farm Food HE är därför ett utmärkt val vid sidan av Farm Food Fresh foder med färskt kött.

Rena, naturliga råvaror och ingredienser, lämpliga för mänsklig konsumtion.

På alla råvaror och ingredienser som används i Farm Food HE ställs samma höga krav som på produkter som är till för mänsklig konsumtion. Sammansättningen och kvaliteten på de råvaror som används i Farm Food HE ger därför en optimal biologisk balans, ett högt biologiskt proteinvärde och en smältbarhet på mer än 86 %.

Farm Food HE: pressat, naturligt hundfoder sedan 1982.

Som du förstår är vi mycket måna om att alla ingredienser som används till Farm Food HE är av hög kvalitet och fullständigt rena. Det gör vi för att förhindra att levern överbelastas. Det är i själva verket ”hemligheten” till varför hundarna mår så bra av Farm Food HE.


Observera: Farm Food Fresh finns ännu inte tillgängligt i hela Europa. På de ställen där Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete omnämns kan man byta ut 20 % av Farm Food HE mot den dubbla mängden rå, otvättad vom och blanda den med Farm Food HE.

Eftersom Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete innehåller alla näringsämnen för en komplett och hälsosam måltid, är rå otvättad vom inte komplett. En hund behöver minst 75 % av näringsämnena i Farm Food HE för att måltiden ska bli komplett, resten av måltiden bör bytas ut mot rå otvättad vom för att stimulera tarmfloran.

50 gram Farm Food HE motsvarar 100 gram Farm Food Fresh.

Så om du ger en hund 100 gram (exempel!) Farm Food HE per måltid (men vill ge din hund FF Fresh Complete istället), kan du ge den 80 gram Farm Food HE och 40 gram rå otvättad vom (man dubblar de 20 procenten).

Ett alternativ till Farm Food Fresh Tripe and Heart Complete eller rå otvättad vom är att ge ett mål rent kött som innehåller minst 60 % grön (smutsig eller otvättad) vom.

 

Farm Food HE produkter