Avgiftning

Avgiftning

Med avgiftning menas att kroppen får chansen att göra sig av med alla gifter som lagrats i kroppen med tiden. Processen kan bara ske om levern ges en chans att ”städa upp”. För att uppnå detta måste färre ämnen eller gifter komma in i kroppen än vad som bryts ner. Leverns kapacitet att rensa kroppen kommer då att öka.

När du byter till Farm Food vet du att din hund aldrig kommer att behöva smälta överflödiga ämnen och artificiella tillsatser, vilket gör att levern kan rena. Under och ett par dagar efter denna utrensning dricker din hund mer än vanligt. Anledningen till detta är att gifterna som frigörs måste lämna kroppen genom njurarna. Därför är det viktigt att din hund alltid har tillgång till dricksvatten.

Mat med fel sammansättning, till exempel med för höga proteinnivåer, kommer inte att bidra till avgiftningen eftersom levern är upptagen med att bryta ner överflödiga ämnen.

När hundens kropp börjar avgiftas efter att den börjat äta Farm Food märker vi ofta att problem med skinnet tillfälligt ökar och/eller att hunden börjar fälla kraftigt. Efter en period kommer detta att gå över och en helt ny – förbättrad – skinn och päls kommer att framträda. En sådan tillfällig ökning av problem för din hund är i själva verket en positiv utveckling.

Utöver dessa förändringar har hunden vanligen mer avföring efter bytet till Farm Food . Avföringen omges ofta av en sorts (kladdig) hinna. Detta beror på att tarmarna rensas från ämnen som samlats i tarmen med tiden.

Om hunden har mer avföring efter bytet till Farm Food än tidigare är detta ett tecken på att tarmfloran är i dålig balans och att återuppbyggnad av floran är nödvändig.

En välbalanserad tarmflora är avgörande för god hälsa!

Relaxed Healthy Dog