Farm Food grundades som ett familjeföretag och är det än idag.

Till en början sköttes företaget av ingenjör Gerrit de Weerd och hans fru samt deras två söner som då fortfarande var i skolåldern.

1982 – Rent, pressat hundfoder

1982 blev Gerrit de Weerd, tack vare sina kunskaper om och erfarenhet av djurfoder i allmänhet (både i Nederländerna och utomlands) involverad i utvecklingen av ett hundfoder som skulle användas som neutralt testfoder i en undersökning om kvaliteten på olika sorters foder på marknaden. Baserat på holländskt oxkött, lämpligt för mänsklig konsumtion, utvecklades ett pressat foder utan några som helst tillsatser såsom färgämnen, smakämnen, antioxidationsmedel m.m. Utgångspunkt var att fodret skulle lämpa sig för hundar i olika åldrar och med varierande kondition. Den enkla, bakomliggande tanken var att alla vilda hunddjur, från valpar till äldre djur, äter precis den mängd de behöver av det byte som finns tillgängligt för tillfället.

1984 – Farm Food ”High Energy”

1984 avslutades undersökningen som pågått i två år. Tack vare de utmärkta resultaten visade det sig att ett antal uppfödare gärna ville fortsätta använda det neutrala ”all life stage”-fodret. Man bestämde sig då för att marknadsföra det neutrala testfodret i liten skala under namnet Farm Food HE. Ryktet spred sig från mun till mun och sedan 1984 har tillväxten varit god. Fodrets sammanställning är i princip oförändrad sedan starten. De positiva reaktionerna blir allt fler. Mest slående är kommentaren att äldre hundar som bytt till Farm Food HE ”blir som unga igen” och i allmänhet lever mycket längre än 10 år. Naturligtvis har Farm Food HE förbättrats under årens lopp, både vad det gäller egna insikter och i enlighet med vetenskapliga rön, men den ursprungliga filosofin ”en sorts foder för alla hundar i alla åldrar och under alla omständigheter” har vi inte förlorat ur siktet.

1996 – Farm Food Rawhide

Under årens lopp växte efterfrågan på tuggartiklar med samma kvalitet och filosofi som Farm Foods övriga produkter som utan hälsoproblem skulle kunna användas vid sidan av Farm Foods hundfoder. Vi hittade en passande produkt i Sydamerika. Där används torkad underhudsvävnad från frigående boskap till tuggartiklar. Farm Food Rawhide är en ren och naturlig produkt, garanterat fri från tillsatser och utan tungmetaller. Den här tuggproduktens viktigaste egenskap är att den fungerar som tandborste. Vid tuggandet frigörs kollagen som hjälper till att förminska och/eller förebygga tandplack.

2001 – Fokus på djurfodermarknaden

Fram till 2001 van Gerrit de Weerd delvis verksam som djurfoderkonsultent i Nederländerna och i utlandet. Men från och med 2001 bestämmer han sig för att koncentrera sig fullständigt på djurfodermarknaden och börjar arbeta heltid som direktör för Farm Food B.V.

2005 – Farm Food No.1, mjölkpulver för valpar och kattungar

År 2005 tas en ny produkt in i sortimentet, den här gången enligt ett helt nytt koncept. Baserat på fet getmjölk, som även lämpar som människoföda (istället för den sedvanliga skummjölken) sammanställs ett mjölkpulver. Även om produkten ursprungligen var avsedd för valpar och kattungar, visade det sig att även andra små däggdjur mådde ovanligt bra av denna mjölk. Det gäller t.ex. kaniner, ekorrar, igelkottar, chinchillor och möss. Farm Food No.1 är verkligen en unik produkt och patenterad under nr. 1029707.

2008 – Farm Food Fresh, djupfryst, komplett foder

År 2008 sammanställer Farm Food ett eget produktsortiment av färskt kött. Farm Food har alltid rekommenderat att regelbundet utfodra hundar med färskt kött, som komplement till torrfoder. Köttet bör vara baserat på obehandlad komage, för att på så sätt skapa bästa möjliga balans i tarmfloran. För människor gäller: om magen mår bra, så mår hela människan bra. Så är det också för våra hundar. Utbudet av produkter som baserade sig på färskt kött var ganska varierat, och med olika kvalitet. Vi tyckte därför att det var meningsfullt att börja eget sortiment.

2011 – Farm Food Trainers

Under en längre tid har Farm Food-teamet varit på jakt efter ett nyttigt belöningsgodis. Det blev Trainers, rent oxhjärta, torkat och skuret i små, lätthanterliga bitar. Denna produkt har också mottagits mycket positivt av användarna, både ägare och hundar.

2012 – Farm Food Antlers

2012 tar vi in en helt ny tuggprodukt i vårt sortiment. “Antlers” är fällda hjorthorn, en produkt som passar perfekt i Farm Foods filosofi eftersom den baserar sig på hundarnas naturliga ursprung – de vilda hunddjuren. I naturen använder sig vilda hunddjur av hjorthorn för att uppfylla tuggbehovet. Dessutom är det en naturlig och ytterst djurvänlig produkt, som tack vare den hårda strukturen ger extra lång tugglädje. Hornen sågas i olika storlekar.

Farm Food B.V. idag

Farm Food grundades som ett familjeföretag och är det än idag. Till en början sköttes företaget av ingenjör Gerrit de Weerd och hans fru samt deras två söner. Sönerna har nu avslutat sina studier och arbetar båda två i företaget. Sammanlagt arbetar 14 personer med att förmedla Farm Food-produkter dit de hör hemma: hos seriösa hundälskare som bara vill ha det allra bästa till sina hundar. Inte bara i Holland, utan också i resten av Europa.

 

Print Friendly, PDF & Email